Taze Fasulye Besin Değeri

Taze Fasulye Besin Değeri

Taze fasulye besin değeri, taze fasulye baklagiller ailesine ait olan bitkilerden biridir. Fasulye çeşit olarak oldukça fazla türe sahiptir. Çeşit olarak ne kadar farklılık gösterse de fasulye çeşitlerinin faydaları ve özellikle hemen hemen birbiri ile aynıdır. Taze fasulyenin yapraklarında yapışkan bir madde bulunmasa da toplanırken yapraklar kıyafetlere yapışır. Bu yaprakların tüylü ve dişli bir yapısı olduğundan kaynaklanır. Diyet programlarında sıkça yer bulan taze fasulye oldukça besleyici özelliktedir. Ayrıca kalori bakımından da düşük bir sebzedir. 100 gram kadar taze fasulye yaklaşık 30 kalori içerir. İçeriğinde ol miktarda lif bulunur ve bu özelliğiyle uzun süre tok tutar. A, B12, C ve K vitaminleri, manganez, fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kemik gelişimine ve sağlığına katkıda bulunur, hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Kolesterol hastaları içinde faydalı olan taze fasulye, kolon kanseri başta olmak üzere, farklı kanser türlerine karşı fayda sağlar. Vücutta serbest radikaller ile mücadele etmeyi kolaylaştırır ve dolayısıyla damarlarda yağ oranının azalmasını sağlar. Kan basıncını dengeleyici etkisi bulunmaktadır. Vücuttan toksinelrin atılmasını sağlar. Kalp hastalıklarına karşı koruru, böbreklerde oluşan kum ve taşın düşmesini kolaylaştırır. Sindirim sisteminin rahatlamasını ağlayan taze fasulye kilo vermek içinde tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Bu özelliğinden dolayı da diyet listelerinde sıkça yer almaktadır.

Taze fasulye, bronşit ve astım gibi akciğer hastalıklarının tedavisinde alternatif olarak kullanıldığında büyük oranda fayda sağlar. Romatoid artrit ve osteoartrit hastaları da faydalarından yararlanabilmek için haftada iki defa farklı şekillerde tüketebilir. Migren ağrıları taze fasulye tüketimi ile kontrol altına alınabilir. Yapılan araştırmalara göre migren ağrılarında düzenli taze fasulye tüketimi ağrıların azalmasını sağlamaktadır. Gebelik sürecinde anne ve bebek sağlığı için faydalı olan taze fasulyenin bu dönemde sık sık tüketilmesi önerilmektedir. Taze fasulye bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek birçok hastalığa karşı korur. Taze fasulye mutlaka haşlanarak ya da pişirilerek tüketilmelidir. Çiğ tüketilmesi vücutta bazı sorunların gelişmesine neden olabilir. Mide ağrısı, ishal ve kusma gibi etkilere yol açabilir.

10 gram haşlanmış taze fasulye besin değeri
  • 25 kalori
  • 1.6 gram protein
  • 5.4 gram karbonhidrat
  • 0 kolesterol
  • 0.2 gram yağ
  • 1 gram selüloz
  • 37 mgr fosfor
  • 0.6 mgr demir
  • 50 mgr kalsiyum
  • 4 mgr sodyum
  • 151 mgr potasyum
  • 540 IU A vitamini
  • 0.07 mgr B1 vitamini
  • 0.9 mgr B2 vitamini
  • 0.5 mgr B3 vitamini
  • 12 mgr C vitamini
1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye besin değeri
  • 20.16 gram karbonhidrat
  • 5.36 gram protein
  • 3.91 gram yağ
  • 5.14 gram lif
  • 0 mg kolesterol
  • 640.93 mg sodyum
  • 1264.49 mg potasyum
  • 141.6 mg kalsiyum
  • 51.29 mg A vitamini
  • 47.94 mg C vitamini
  • 2.56 mg demir
Son Güncelleme : 22.10.2018 20:17:24
Taze Fasulye Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Taze Fasulye Besin Değeri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Taze Fasulye Besin Değeri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ yada pişmiş olması yada ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketme...
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından oldukça zengindir. Yağsız dana eti tercih edildiğinde hem sağlık için hem...
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi çok eskiye dayanmaktadır. Bugün bile, buğdayın ekilemediği kutup bölgeleri olmak üzere yüksek dağlık...
Besin Değerleri
Besin Değerleri
Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin bir çoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcamalardan meydana gelmektedir. Alışveriş esnasında almış olduğumuz besin maddelerin son kullanma ...
Polenin Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana getirdikleri bitki özüdür. Bu taşıma sırasında polen, erkek gametini çok iyi korumak zorundadı...
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı almaktır. Bu işlem sonucunda süt kaymağı elde edilmiş olur. Bir diğer kaymak çeşidi ise mayalanmak...
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti Lifalif Besin Değeri
Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler yada bayanlar, sabah kahvaltıda sütle karıştırıp birde kuyu kayısı eklerse ciddi bir besin deposu ort...
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi eti besin değerleri bölümlere ayırdığımızda değişmektedir. Yani hindi but kısmında olan protein ve vita...
Portakal Besin Değeri
Portakal Besin Değeri
Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değerli meyveleri arasında yer alır. Portakal A ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca folik asit...
Yumurta Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 gram protein, 0 gram yağ, 0,5 gram karbonhidrat içermesi ve yulaf ezmesi ile karıştırıldığınd...
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar yada beyaz peynir gibi kalıp halinde durmaz. Daha çok diyet yapanlar salata üzerinde yada sporcular yumurta i...
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Hele ki soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birlikte bir akşam yemeği neredeyse tadına doyulmaz bir ziyafet sofrasına dönüşür. Bu denli lezzetli olan k...

 

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Kaymak Besin Değerleri
Eti Lifalif Besin Değeri
Hindi Eti Besin Değerleri
Portakal Besin Değeri
Yumurta Besin Değeri
Lor Peyniri Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Protein Değeri Yüksek Besinler
İnek Sütü Besin Değerleri
Pilav Besin Değeri
Balık Yağı Besin Değerleri
Çiğ Badem Besin Değeri
Yulaf Ezmesi Besin Değeri
Peynir Besin Değeri
Kıyma Besin Değeri
Tereyağı Besin Değeri
Köfte Besin Değeri
Nohut Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Karides Besin Değeri
Besin Protein Değerleri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Besinlerin Karbonhidrat Değerleri
Popüler İçerik
Makarna Besin Değeri
Makarna Besin Değeri
Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri olduk...
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein Değeri Yüksek Besinler
Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir.Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dola...
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek Sütü Besin Değerleri
İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna yada işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerle...
Pilav Besin Değeri
Pilav Besin Değeri
Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Ör...
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık Yağı Besin Değerleri
Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye ed...
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ Badem Besin Değeri
Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken yada eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi orand...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019