Yumurta Sarısı Besin Değeri
Yumurta Sarısı Besin Değeri, yumurtanın sarısında bol miktarda kolesterol bulunmaktadır. Bunun yanında proteinde bulunmaktadır. Yumurta sarısında folik asit, yağ, fosfor, demir, çinko açısından da zengindir. Yumurta sarısında bulunan B vitamini grubundan olan niasin vitamini özellikle menopoz döneminde olan kadınlar için çok gerekli olan bir vitamindir.
Yumurta Sarısı Besin Değeri- Karbonhidrat (G): 0,06
- Protein (G): 3,22
- Yağ (G): 6,38
- Lif (G): 0
- Kolesterol (Mg): 252
- Sodyum (Mg): 10,2
- Potasyum (Mg): 27,6
- Kalsiyum (Mg): 28
- Vitamin A (Mg): 177,2
- Viatmin C (Mg): 0
- Demir (Mg): 1,44
Daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için günlük bir adet yumurta tüketmek çok faydalı olacaktır. Ama yumurtayı tüketirken taze olmasına ve tüketileceği zaman pişmiş olmasına dikkat edilmelidir. Yumurta sarısı hafızayı güçlendirdiği için Alzheimer hastalığını da önler.
19.01.2024 05:59:25
Yumurta Sarısı Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|