Yoğurt besin değeri: protein, kalsiyum, fosfor ve folik asit açısından çok zengindir. Yoğurt insan sağlığında çok önemli bir yere sahiptir. Günde 1 kâse yoğurt tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Yoğurt içerdiği faydalı bakteriler, kalsiyum ve diğer besin maddeleri sayesinde çeşitli hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Yoğurt sütten yapılan bir üründür fakat süt kimi insanlarda alerji ya da midede problemlere sebep olmaktadır.
Yoğurt ise fermentasyon sırasında sindirimi daha kolay bir besine dönüşür. Bunun için herhangi bir nedenden dolayı süt içemeyen insanlar yoğurdu tercih etmektedir. Yoğurt bağırsaklara faydasıyla da bilinir. Yoğurtta bulunan yararlı bakteriler yani laktobakteriler bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Üstelik yoğurtta bulunan laktobakteriler zararlı maddeleri zararsız başka maddelere dönüştürerek kanserojen hale gelmeden etkisiz hale getirir. Bu konudan anlaşıldığı gibi yoğurdun kanseri önleme özelliği vardır. Doktorlar tarafından da kemik erimesi rahatsızlığı bulunan insanlarda sıkça önerilen bir besin çeşididir. Yoğurt çocuklar içinde kemik geliştirici özelliğe sahiptir. Ayrıca menopoz dönemine giren 45 ya da 50 yaş üstü kadınlarda yoğurt ısrarla doktorlar tarafından günde 1 kâse önerilmektedir. Menopoza girmiş kadınlarda kemik erime hastalığı vücutta baş gösterir. Kemik erimesini durdurmak ve en aza indirmek için yeteri kadar yoğurt tüketmek gerekmektedir.