Yoğurt Besin Değerleri

Yoğurt besin değeri: protein, kalsiyum, fosfor ve folik asit açısından çok zengindir. Yoğurt insan sağlığında çok önemli bir yere sahiptir. Günde 1 kâse yoğurt tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Yoğurt içerdiği faydalı bakteriler, kalsiyum ve diğer besin maddeleri sayesinde çeşitli hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Yoğurt sütten yapılan bir üründür fakat süt kimi insanlarda alerji ya da midede problemlere sebep olmaktadır.
Yoğurt ise fermentasyon sırasında sindirimi daha kolay bir besine dönüşür. Bunun için herhangi bir nedenden dolayı süt içemeyen insanlar yoğurdu tercih etmektedir. Yoğurt bağırsaklara faydasıyla da bilinir. Yoğurtta bulunan yararlı bakteriler yani laktobakteriler bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Üstelik yoğurtta bulunan laktobakteriler zararlı maddeleri zararsız başka maddelere dönüştürerek kanserojen hale gelmeden etkisiz hale getirir. Bu konudan anlaşıldığı gibi yoğurdun kanseri önleme özelliği vardır. Doktorlar tarafından da kemik erimesi rahatsızlığı bulunan insanlarda sıkça önerilen bir besin çeşididir. Yoğurt çocuklar içinde kemik geliştirici özelliğe sahiptir. Ayrıca menopoz dönemine giren 45 ya da 50 yaş üstü kadınlarda yoğurt ısrarla doktorlar tarafından günde 1 kâse önerilmektedir. Menopoza girmiş kadınlarda kemik erime hastalığı vücutta baş gösterir. Kemik erimesini durdurmak ve en aza indirmek için yeteri kadar yoğurt tüketmek gerekmektedir.

1 porsiyon yoğurtta bulunan besin değeri

  • Karbonhidrat (G):6
  • Protein (G): 4.
    95
  • Yağ (G):5.7
  • Lif (G):0
  • Kolesterol (Mg):21
  • Sodyum (Mg):75
  • Potasyum (Mg):240
  • Kalsiyum (Mg):195
  • A vitamini (Mg):49.5
  • C vitamini (Mg)1.5
  • Demir (Mg):0.08

Yoğurtta besin değerlerinin insan vücudundaki faydaları nelerdir?

  • Vücuttaki kolesterol seviyesini azaltmaktadır.
  • Yoğurt insan vücudundaki kasları yenilemeye yardımcı bir besin kaynağıdır.
  • Yoğurt günlük tüketildiğinde vücudu kemik erimesine karşı korur.
  • Yoğurt kilo vermek isteyen insanlar için tavsiye edilir çünkü yoğurt vücuda tokluk hissi verir.
  • Yoğurt vücuda yararlı mikroorganizma taşır yani yoğurt içeriğinde faydalı bakteriler bulundurur
  • Yoğurt kişide kilo problemi varsa kilo vermeye yardımcıdır.
  • Yoğurt kişide bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Yoğurt vücuda alınan diğer besin maddelerinin emilimini kolaylaştırmakta büyük rol oynar.
  • Yoğurt bağırsak sağlığına oldukça faydalıdır.
  • Yoğurt ciltteki ton bozukluklarını düzenler, lekelere iyi gelir, cilde pürüzsüz bir görünüm sağlar.
  • Yoğurt ciltte beyazlatma özelliğine de sahiptir.
  • Yoğurt vücutta yüksek tansiyon oluşma riskini azaltır.
  • Yoğurt bebeklerde ve çocuklarda gelişimi hızlandırıcı değerlere sahiptir.
21.01.2024 04:52:43
Yoğurt Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurt Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yoğurt Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024