Yeşil Fasulye Besin Değeri

Yeşil fasulye besin değeri, sevilerek tüketilen sebzelerden biri olan yeşil fasulye, farklı şekillerde yemek olarak hazırlanarak sofraları süslemektedir. Kavurması, haşlaması, yemeği, turşusu, salatası yapılabilen yeşil fasulye çeşitliliği olan bir sebze olduğu gibi sağlık içinde faydalı sebzeler arasındadır. Yeşil fasulye besin değeri bakımından zengin sebzelerin başında gelir.
Kalori bakımından oldukça düşük olduğu için diyet listelerinde sıkça tercihe dilmektedir. Yaz sebzesi olan yeşil fasulye yazda hazırlanarak dondurulup kışın da tüketilebilir. Ayrıca konserve şeklinde de hazırlanabilir.

Yeşil fasulye bir yaz sebzesi olup, yılda bir defa yetişir. Yaprakları tüylü ve dişli bir yapıya sahiptir. Beyaz, pembe ya da mor renkte çiçekler açar. Dik ya da çalıya sarılı olarak iki şekilde yetişir. Bitkiden elde edilen meyveler yaklaşık 15 santim uzunluğunda olur ve genelde açık yeşil renktedir. Soğuğa karşı oldukça hassas olan sebze, toprak farkı aramaksızın her türlü toprakta yetiştirilebilir. Ortalama olarak 80 türü vardır ve tohumdan yetişmektedir. Ayşe kadın, çalı gibi türleri vardır.

Yeşil fasulye içeriğinde yüksek oranda lif bulundurur. Lif sağlıklı beslenmede oldukça önemlidir. A, B12, C ve K vitaminleri bakımından zengin bir sebzedir. Kemik gelişimini destekler. Büyüme çağında olan çocukların mutlaka haftalık beslenme listesinde yeşil fasulyeye yer verilmelidir. Hazımsızlığa karşı iyi gelir. Sindirim sisteminin aktif şekilde çalışmasını sağlar.
Kolesterolü düzenleyici etkisi bulunur. Vücutta yaşanan yorgunluğa karşı iyi gelir. Kansere karşı vücudu koruyucu özelliği bulunmaktadır. Besleyici değeri yüksek olan yeşil fasulye uzun süre tok kalmayı sağlar. Böbreklerde meydana gelebilecek taşı ve kumu önler ve oluşan taş ve kuşun düşmesine yardımcı olur. Hamilelik döneminde mutlaka tüketilmelidir. Vücuda enerji verir. Kan basıncını dengeler. Bronşit, astım gibi hastalıklara karşı faydalıdır. Vücuttaki toksinlerin temizlenmesini sağlar, kan şekerini dengeler, migren ataklarını hafifletir, kalp dostu sebzelerden biridir.

Yeşil fasulye besin değeri


Orta boy porsiyon zeytinyağlı yeşil fasulye besin değeri

  • Orta boy porsiyon zeytinyağlı yeşil fasulye yaklaşık olarak 73 kalori içerir.
  • 6.3 gram karbonhidrat
  • 2.4 protein
  • 4.1 yağ içerir.

100 gram haşlanmış yeşil fasulye besin değeri

  • 25 kalori
  • 1.6 gram protein
  • 0.2 gram yağ
  • 1 gram selüloz
  • 5.4 gram karbonhidrat
  • 151 miligram potasyum
  • 0.6 miligram sodyum
  • 0.6 miligram demir
  • 37 miligram fosfor
  • 50 miligram kalsiyum içerir.
19.01.2024 13:35:52
Yeşil Fasulye Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Fasulye Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Fasulye Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024