Ton Balığı Besin Değerleri

Ton balığı besin değerleri, göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Ton balığı diğer balık türleri gibi oldukça yüksek omega 3 kaynağıdır. Ayrıca kalp dostudur. Kimler tercih eder ton balığını. Özellikle hamile bayanlar, sporcular, kalp rahatsızlığı olanlar ve protein diyeti yapanlar bayanlar. Kolesterol oranı düşük bir besin kaynağıdır. Özellikle bayanlar salatalar ile tükettiğinde çok faydalı olacaktır.
Genellikle konserve olarak tükettiğim ton balığı besin değerleri kızartma yapılırsa biraz değişecektir. İyi yönlerinin kalmasından ziyade kötü kısımları yükselecektir. Özellikle unla kızarttığımız bir ton balığı bir de yağ bulaşınca kalorisi ve kolesterol oranı yüksek bir hale gelecektir. O yüzden siz konserve tüketmeye bakın. İllede taze tüketeceğim derseniz fırında buğu usulü yapabilirsiniz. Şimdi 100 gram lık bir ton balığında neler varmış inceleyelim.

100 gr ton balığı besin değerleri

  • Karbonhidrat: 0 gr
  • Omega 3: 200 mg
  • Kalori: 174 kcal
  • Protein: 17.26 gr
  • Yağ: 11.77 gr
  • Lif: 0 gr
  • Kolesterol: 55 mg
  • Sodyum: 781 mg
  • Potasyum: 318 mg
  • Kalsiyum: 28 mg
  • Vitamin A: 2,47 mg
  • Vitamin C: 0.55 mg
  • Demir: 0.79 mg
  • Magnezyum: 64 mg

Ton balığı faydaları nelerdir?


Ton balığı aynı zamanda B3 vitamin ihtiyacının %14, B12 vitamin ihtiyacının %12, B6 vitamin ihtiyacının %7, Magnezyum ihtiyacının ise %6'sını karşılamaktadır.
Haftada iki defa ton balığı tüketmek sağlık açısından çok faydalı olacaktır. Omega 3 yağları kalp ve damar sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Omega 3 yağları vücutta cilt ve saç sağlığı için de kullanılan bir kaynaktır. Omega 3 yağlarının düzenli alımında kandaki kötü kolesterol ve trigliserit seviyesinin düştüğü kanıtlanmıştır. Ton balığı besin değerleri içerisinde sodyum oldukça yüksektir. Sodyum hücrelerin hareketleri ve sinir sistemi fonksiyonlarının dengede tutulabilmesi için beslenmede önemli bir yere sahiptir. Vücutta elektrolit olarak görevi görür. Vücut sıvılarının düzenlenmesini ve elektrik sinyallerinin iletilmesini sağlar. Vücutta meydana gelen kasılmaları düzenlemeye yardımcı olur. Sodyum idrarla düzenli olarak atılmaktadır. Bu özelliklerine baktığımızda ton balığından önemli miktarda sodyum almaktayız. Günlük sodyum ihtiyacımız 2400 mg'dır. Kandaki sodyum miktarı azaldığı zaman baş ağrısı, bulantı, kusma, sık sık kramp, yorgunluk ve baygınlık gibi durumlar ortaya çıkar. Kalp ve beyin sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan potasyum açısından da zengindir. Vücutta potasyum değerleri azaldığında kalp kasında olduğu gibi diğer kaslarda da sorunlar oluşmaya başlar. Kaslarda oluşabilecek belirtiler seğirme, spazm ve kramp şeklinde görülmektedir. Bu belirtilere kaslarda iğne batması hissi de eklenebilir. Bu belirtiler bütün kaslarda olabileceği gibi daha çok kol ve bacak kasları etkilenmektedir. Ton balığı besin değerlerine şöyle bir baktıktan sonra artık beslenme kriterlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz.
19.01.2024 03:08:34
Ton Balığı Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ton Balığı Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ton Balığı Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024