Taze Fasulye Besin Değeri

Taze fasulye besin değeri, taze fasulye baklagiller ailesine ait olan bitkilerden biridir. Fasulye çeşit olarak oldukça fazla türe sahiptir. Çeşit olarak ne kadar farklılık gösterse de fasulye çeşitlerinin faydaları ve özellikle hemen hemen birbiri ile aynıdır. Taze fasulyenin yapraklarında yapışkan bir madde bulunmasa da toplanırken yapraklar kıyafetlere yapışır.
Bu yaprakların tüylü ve dişli bir yapısı olduğundan kaynaklanır. Diyet programlarında sıkça yer bulan taze fasulye oldukça besleyici özelliktedir. Ayrıca kalori bakımından da düşük bir sebzedir. 100 gram kadar taze fasulye yaklaşık 30 kalori içerir. İçeriğinde ol miktarda lif bulunur ve bu özelliğiyle uzun süre tok tutar. A, B12, C ve K vitaminleri, manganez, fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kemik gelişimine ve sağlığına katkıda bulunur, hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Kolesterol hastaları içinde faydalı olan taze fasulye, kolon kanseri başta olmak üzere, farklı kanser türlerine karşı fayda sağlar. Vücutta serbest radikaller ile mücadele etmeyi kolaylaştırır ve dolayısıyla damarlarda yağ oranının azalmasını sağlar. Kan basıncını dengeleyici etkisi bulunmaktadır. Vücuttan toksinelrin atılmasını sağlar. Kalp hastalıklarına karşı koruru, böbreklerde oluşan kum ve taşın düşmesini kolaylaştırır. Sindirim sisteminin rahatlamasını ağlayan taze fasulye kilo vermek içinde tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Bu özelliğinden dolayı da diyet listelerinde sıkça yer almaktadır.

Taze fasulye, bronşit ve astım gibi akciğer hastalıklarının tedavisinde alternatif olarak kullanıldığında büyük oranda fayda sağlar. Romatoid artrit ve osteoartrit hastaları da faydalarından yararlanabilmek için haftada iki defa farklı şekillerde tüketebilir. Migren ağrıları taze fasulye tüketimi ile kontrol altına alınabilir. Yapılan araştırmalara göre migren ağrılarında düzenli taze fasulye tüketimi ağrıların azalmasını sağlamaktadır. Gebelik sürecinde anne ve bebek sağlığı için faydalı olan taze fasulyenin bu dönemde sık sık tüketilmesi önerilmektedir. Taze fasulye bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek birçok hastalığa karşı korur. Taze fasulye mutlaka haşlanarak ya da pişirilerek tüketilmelidir. Çiğ tüketilmesi vücutta bazı sorunların gelişmesine neden olabilir. Mide ağrısı, ishal ve kusma gibi etkilere yol açabilir.

10 gram haşlanmış taze fasulye besin değeri

  • 25 kalori
  • 1.6 gram protein
  • 5.4 gram karbonhidrat
  • 0 kolesterol
  • 0.2 gram yağ
  • 1 gram selüloz
  • 37 mgr fosfor
  • 0.6 mgr demir
  • 50 mgr kalsiyum
  • 4 mgr sodyum
  • 151 mgr potasyum
  • 540 IU A vitamini
  • 0.07 mgr B1 vitamini
  • 0.9 mgr B2 vitamini
  • 0.5 mgr B3 vitamini
  • 12 mgr C vitamini

1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye besin değeri

  • 20.16 gram karbonhidrat
  • 5.36 gram protein
  • 3.91 gram yağ
  • 5.14 gram lif
  • 0 mg kolesterol
  • 640.93 mg sodyum
  • 1264.49 mg potasyum
  • 141.6 mg kalsiyum
  • 51.29 mg A vitamini
  • 47.94 mg C vitamini
  • 2.56 mg demir
21.01.2024 08:51:38
Taze Fasulye Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Fasulye Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Taze Fasulye Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024