Tavuk Ciğeri Besin Değeri
Tavuk Ciğeri Besin Değeri, tavuk ciğerinde yüksek oranda kas ve lif bulunmasından dolayı çok önemli bir besin maddesidir. İçinde bol miktarda protein bulundurduğundan insan için gerekli olan proteinin büyük bir kısmını karşılar. Sadece protein değil A vitamini, folik asit, çinko, demir, potasyum da bol miktarda bulunmaktadır. Folik asit beyin için çok faydalı ve gerekli bir vitamindir.
Özellikle çocuklar için folik asit çok gerekli bir vitamin olduğu için yeterli miktarda tavuk ciğeri tüketilmesi gerekmektedir.
Tavuk Ciğeri Besin Değeri (1 Porsiyon)- Karbonhidrat (G) 1,21
- Protein (G) 4,16
- Yağ (G) 0,85
- Kolesterol (Mg) 107,4
- Sodyum (Mg) 16,4
- Potasyum (Mg) 48,4
- Kalsiyum (Mg) 3,4
- A vitamini (Mg) 3034,6
- C vitamini (Mg) 4,4
- Demir (Mg) 1,84
Tavuk ciğeri birçok vitamin ve mineral açısından zengin olmakla birlikte kolesterol oranı da yüksek olduğu için dikkatli tüketilmelidir. Özellikle kalp hastalarının tavuk ciğerini tüketmeleri pek uygun değildir.
19.01.2024 12:23:24
Tavuk Ciğeri Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|