Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri, Beyaz pirinç pilavı yüksek glisemik indeks değerine sahip olan bir besindir. Pirinç pilavı kişinin çabuk acıkmasını sağlayan kan şekerinin ani ani yükseltip ani düşüren bir besindir. Yağ ve karbonhidrat içeriği fazladır. Pirinç pilavı kilo aldırıcı özelliğe sahiptir bunun sebebi kan şekerinde ani düşüşlere yol açarak kişide tatlı yeme isteği oluşturmasıdır.
Bunun yanı sıra kişiyi çabuk acıkmaya sebep olduğu için ve tekrar yemek yeme ihtiyacı duymasını sağlar. Bu nedenlerle pirinç pilavı tüketirken fazla kiloya sahip olan kişilerin dikkatli olması gerekmektedir. Öğünlerde yarım porsiyondan fazla pirinç pilavı tüketmemek kişinin kilo almaması bakımından faydalı olacaktır. Bir porsiyon pirinç pilavında 166 kalori bulunmaktadır. Bir porsiyondan daha fazla tüketildiğinde ise kalori miktarı daha da artacaktır. Pirinç gluten içermeyen bir besindir. Bu nedenle çölyak hastaları rahatlıkla pirinç tüketebilir. İnsan vücudunda alerji oluşturabilecek değerlerde taşımamaktadır. Bu durumlardan dolayı pirinç pilavını çoğu insan rahatlıkla yiyebilir. Pirinç pilavı karbonhidratların iyi bir kaynağıdır. Vücut günlük enerji ihtiyacının %50'sini karbonhidratlardan alabilmektedir. Pirinç pilavını sebze ve salata gibi besinlerle tüketmek gerekmektedir. Yeşillik besinleri pirinç pilavının kan şekerini yükseltmesine engel olmaktadır. Pişmiş olarak 2 yemek kaşığı pirinç 1 dilim ekmek ile eşit değerdedir.

Pirinç insan vücuduna zarar vermez bu nedenle 6 aylık bebeklerde pirinç unu kullanımına başlanabilmektedir.
Ayrıca bitkisel besinler içerisinde güzel bir protein kaynağıdır. Yoğurt ve baklagillerin yer aldığı bir menünün yanında pirinç pilavı tüketmek pirinçten gelen proteini daha da arttırır. Çocuklarda ve yetişkinlerde pirinç ishal tedavisi içinde kullanılmaktadır. Bunun sebebi pirincin içerdiği lif oranının az olmasıdır. Pirincin içerdiği bol potasyum ve az azot kan basıncı değerlerinin düzenli akışını da sağlamaktadır. Pirincin bu özelliğinden dolayı hiper tansiyon ve böbrek hastaları da pirinci yasak olmadan belli bir oranda tüketebilirler. Pirincin zengin olduğu B grubu vitaminleri olan özellikle B1 ve B2 vitaminleri insan vücudunda oldukça önemlidir. B grubu vitaminler enerji oluşumuna yardımcıdır. Bilinmesi gereken hususlardan biri de pirincin kuru ve serin ortamlarda muhafaza edilmelidir. Çünkü pirinç pişmeden önce de hassas olan bir besindir. Pirinç piştikten sonra da kısa sürüde tüketilmelidir. Uzun süre bekleyen pişmiş pirinç tüketmek kişide zehirlenmelere neden olabilir. Bu riskle karşılaşmamak için pişen pirinç pilavını en fazla buzdolabında 2 gün bekletebilirsiniz. 2 günden sonra yenmesi doğru olmayacaktır. Pirinç hasat sonrası en fazla 1 yıl içerisinde tüketilmelidir ve kullanılırken ılık suyla bolca yıkanmalıdır.

100 gram pirinç pilavı besin değeri

  • Karbonhidrat: 20.48
  • Protein (G): 2.03
  • Yağ (G): 0.18
  • Lif (G): 0.43
  • Kolesterol: 0
  • Sodyum (Mg): 2
  • Potasyum: 13
  • Kalsiyum (Mg): 2
  • A vitamin: 0
  • C vitamini: 0
  • Demir (Mg): 0.19
19.01.2024 14:59:55
Pirinç Pilavı Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pirinç Pilavı Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pirinç Pilavı Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024