Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan peynir genel anlamda kahvaltı sofralarını süsleyen ve vazgeçilmez olan bir kahvaltı çeşididir. İçerisinde birçok vitamin bulunduran peynirin Türkiye'de her yöreye özgü yapılış şekli ve çeşidi vardır.
Peynir özellikle inek sütü, koyun sütü ve keçi sütünden yapılır. Peynir çeşitleri içerisinde tüketilmesi en faydalı olan ve besin değeri açısından özellikle tercih edilen beyaz peynir yani salamura peynirdir. Özelikle yarım yağlı peynirler birçok rejim gerektiren hastalıklarda ve zayıflama amaçlı kullanılan türüdür.

Peynirin besin değeri, içerisindeki vitamin ve minerallerle bağlantılıdır. B12, A ve B2 vitaminleri içeren peynir ayrıca kalsiyum fosfor ve çinko mineralleri bakımından çok zengin bir besindir. Peynirin protein içeriği çok yüksektir. Özellikleri sayesinde insan gelişiminde kemik ve diş sağlığı için çok önemlidir. İçeriğindeki besin değerleri açısından kolesterol hastalarının diyet yemeklerinde başı alır. Ortalama yirmi beş gram bir peynir kalıbında yetmiş yedi kalori vardır. Buda insan bedeni için çok az bir seviye oluşturduğundan birçok hastanın yemek listesinde başı çekmektedir.

Kalorisine göre peynirdeki yağ oranı


Peynirin besin değeri içerisindeki yağ miktarı ile değişkenlik gösterir. Özellikle piyasada tam yağlı, yarım yağlı veya yağsız peynir olarak satışı bulunan peynir çeşitlerinin yağ oranı azaldıkça vücuda yararı da ona göre artış gösterir.
Yağlı bir peynirin kalorisi ile yağsız bir peynirin kalorisi arasında ortalama iki yüz kalori fark vardır. O yüzdende her zaman yağsız veya az yağlı peynirlerin tüketilmesi daha sağlıklıdır. Peyniri aşırı tüketen insanların kalori açısından çok zengin olması açısından tükettikleri peynirin türünü kesinlikle az yağlı veya yağsız olarak belirlemesinde fayda vardır. Aksi takdirde ilerleyen yaşlarda kolesterol ve şişmanlık gibi birçok hastalığı beraberinde getirme olasılığı vardır.

Her ne kadar peynir besin değeri çok önemli olsa da tüketilme şeklide bir o kadar önemlidir. Çünkü bu kadar faydalı bir besini bile aşırı veya yanlış tüketme durumunda kişilerde birçok olumsuzluklara neden olabilir. Bu duruma düşmemek için her insanın mutlaka tükettiği gıdaların besin değeri hakkında bilgi sahibi olması her zaman kişinin ileride yaşayacağı hastalıkları engellemesine yardımcı olur. Hayvansal gıdaların hepsi birbirinden faydalıdır. Ama doğru şekilde tüketilmesi ancak insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Unutmayın peynir ürünleri en yararlı kahvaltı çeşitlerinden olsa da bu ürünü bile bilinçli bir şekilde kullanmak ve tüketmek gerekir. Sağlıkla afiyetle kalın.
20.01.2024 06:05:53
Peynir Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynir Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Peynir Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Kıyma Besin Değeri

Kıyma besin değeri, kıymanın yapıldığı hayvanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Kuzu kıyması ile dana kıyması farklı besin değerlerine sahiptir. Sonuç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024