Nohut Besin Değeri

Nohut besin değeri, bakımından protein başta olmak üzere bakır, manganez ve lif açısından çok iyi bir kaynaktır. Sodyum miktarı düşüktür, kolesterol ve doymuş yağ içermez. Tuzsuz ve yağsız olarak haşlanmış 100 gram nohutta 164 kalori bulunmaktadır. Nohutta bulunan vitamin ve mineraller; A vitamini, E vitamini, K vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, sodyum, fosfor, bakır, çinko, manganez ve selenyumdur.

Nohut bir baklagil tipidir. Ülkemizin neredeyse her yerinde yetiştiği görülmektedir. Yetiştiği toprağın türüne göre de geç veya çabuk pişmektedir. Nohudun boyu 50 cm'ye kadar uzayabilmektedir. Yetiştirilmesi en kolay bitki türlerinden bir tanesidir. Anadolu'nun kıraç bölgelerinde yetiştirilmektedir. Yaprakları 5 mm–15 mm arası değişiklik gösterir. Nohudun tohumları kurumadan da yenilebilir. Fakat kurutulmuş olan nohudun çoğu yemekte kullanıldığı bilinmektedir. Nohudun pişmemiş halinde içerisinde zehirli maddelerin olduğu gözlemlenmiştir. Nohudun satışı genellikle kuru halde ya da konserve şeklinde yapılmaktadır. Nohut besin değeri ve kalorisi bir hayli yüksektir. Nohudun içeriğinde potasyum, demir, fosfor, protein gibi besinler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kuru nohut, lif içeriği yüksek bir besin kaynağıdır. Ana öğünlerde salatada, yemeklerde kullanılabilir.

100 gram çiğ nohutta yaklaşık olarak 20,5 gram, pişmiş durumunda ise 8,5 gram protein vardır ve nohut fiber açısından zengin, kalori açısından da düşük bir besindir.
Nohut salatalarda kullanılabileceği gibi humus içerisinde de tüketilebilir.

Nohut Besin Değerleri Nelerdir?

  • Kalori: 1336 kj
  • Su: 8,76 g
  • Kül: 2,97 g
  • Protein: 18,56 g
  • Azot: 2,98 g
  • Yağ toplam: 5.35 g
  • Karbonhidrat: 41,36 g
  • Lif toplam: 23,02 g
  • Nişasta: 30,97 g
  • Sakkaroz: 3,15 g
  • Glukoz: 0 g
  • Fruktoz: 0,36 g
  • Laktoz: 0 g
  • Maltoz: 0 g
  • Tuz: 47 mg
  • Demir: 5.91 mg
  • Fosfor: 398 mg
  • Kalsiyum: 98 mg
  • Magnezyum: 138 mg
  • Potasyum: 1170 mg
  • Sodyum: 20 mg
  • Çinko: 3,17 mg
  • Selenyum: 31,2 mg
  • Tiamin: 0,573 mg
  • Riboflavin: 0,165 mg
  • Niasin: 6,111 mg
  • B6: 0,535 mg
  • Float: 45 IU
  • E vitamini: 4,35 IU
  • Trpitofan: 177 mg
  • Fenialanin: 1102 mg
20.01.2024 07:56:22
Nohut Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohut Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Nohut Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024