Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin besin değerleri, günlük hayatımızda sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağıklı kalabilmek içinsebze meyve bunların yanı sıra spor yaparak daha dinamik bir birey olabiliriz. İnsanlar yaşam içinde aldığı gıdalar arasında yediği meyveler dahil, besin değerlerini bilmeyebilirler. Oysaki yediğimiz meyvelerin besin değeri bakımından oldukça zengindir.
Yenilip tüketilen meyvelerin sağlığımıza ne kadar yararı var bilmeliyiz. Meyve tüketmek birçok kişi veya kişiler tarafından bilinçsizce tüketilerek meyvenin vücuda yararını ve ne zaman yenmesi gerektiğini bilmeyen çoğunluktadır. Birçok insanın meyve yerken aç karnına tüketir. Oysa yapılan bu yanlışlar sağlığımızın bozulmasına el vermektedir.

Yenilen meyveden alınan gıda besin değerini göstererek vücuda fayda ve yarar sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda diyet yapan insanların tükettiği meyve besin değerine göre verilir. Bu durumda diyet yapan kişi aldığı meyvenin kalorisi ve besin değerini bilmektedir. Bazı meyvelerde ise öyle besin değeri vardır ki günlük alınması gereken gıdaların birçok değerinden daha yüksektir. Bu durum karşısında kişi tek bir meyveden bile günlük kalorisini ve besin değerini alabilir. Bu meyvelerin bazıları ise oldukça iştah açma özelliğine sahiptir. Kişi mutlaka yediği meyvenin besin değeri nedir bilmelidir.

Meyvelerin besin değerleri nelerdir nasıl tüketilmelidir: meyvelerin hemen hepsi çok sevilerek tüketilen besinlerdir. Günlük yaşamda ne kadar meyve tüketmeliyiz.
Nasıl yersek besin değerinden faydalanırız. Öyle meyveler vardır ki ilaç görevini görecek değerdedir. Sağlıklı kalabilmemiz için meyvelerin besin değerleri ile alacağımız vitaminleri bilmeliyiz. Yanlış ve zamansız tüketilen meyvede ise vücuda bir fayda sağlanılamaz. Ayrıca alınan meyvelerin nasıl tüketmeli nelere yararı vardır bilinmeli ve araştırılmalıdır. Birçok kişi kendi yediği besinler ve gıdaların ne kadar tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi, edinmez ve araştırmaz. Yenilen meyvelerin çok fazla özelliği bulunmaktadır. Kanı temizler ve vücuda direnç sağlamaktadır. Meyvelerin içinde besin değeri olarak bazı meyvelerde mineral bakımından zengindir. Antioksidan madde olarak tek bir meyvenin içinde bulunan besin değeri hepsini kapsamaktadır. Hangi meyvede ne kadar besin olduğunu bilerek tüketmeliyiz. Alacağımız gıdalar arasında taze olmasına özen göstererek sebze ve meyveden alınacak gıdalardaki besinleri bilinçli tüketelim.
  • Yaban mersini: meyvelerin en değerli besin değerini taşımaktadır. Sebze değerinde vitamin deposu olan yaban mersini meyvesi ayrıca kanserle savaşma da bire bir etkisi vardır. Bol tüketmekte bir sakınca yoktur.
  • Ahududu: besin değeri yüksek miktarda olması nedeni ile iştah açma özelliğine sahiptir. Karaciğeri temizler vücutta oluşan birçok hastalığın önüne geçerek vücudu dirençte tutar.
  • Ananas: ananasın 100 gr mında 59 kalori var olması nedeni ile yenilecek meyvelerin 3 tane yerine 1 dilim annanasın besin değerigünlük alınan diğer meyvelerden oldukça yüksektir. Vücuttaki şişlik ve ödemi atmaktadır. Ananasta bulunan A ve C vitamin bakımından değer olarak zengindir.
  • Armut: düzenli tüketilirse besin değeri vücuda yeterli gelir. Armudun yarısında 52 kalori değeri vardır. Sindirim sistemine yardımcı olarak bağırsakları temizler. Fosfor bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
  • Ayva: bir orta boy ayvanın besin değeri yüksek olması ile lifli olan bir meyvedir. Kolesterol düşürücü etkiye sahiptir. A-B- C bakımından bol miktarda vitamin içerir. Ayrıca mide dostu olan ayva günde 1 tane tüketilebilir.
  • Karpuz: vitamin değeri olarak C ve A bakımından zengindir. Karpuz ise böbrek dostudur. Böbrekte oluşan taş ve kum gibi hastalıkların oluşmasını engelleyerek böbrek temizliğinde yardımcı olan meyvedir.
Belirtilen meyvelerin besin değerleri oldukça yüksektir. Sağlık açısından yararlı olan meyvelerin yemeklerden 2 saat sonra tüketilmesi gerekir. Günlük yaşamda meyvenin oldukça yeri önemlidir. Meyvelerdeki besinler E-C -B vitamin olarak günlük birinden birini mutlaka tüketmeliyiz. Meyve alışkanlığı olmayan kişilerin mutlaka her gün 1 adet meyve ya da 1 porsiyon meyve tüketmeleri sağlıklı kalabilmek için önemlidir. Meyvelerin besin değerleri bağırsakların, sindirim sisteminin korunmasında faydalı olmak bakımından posalı gıdalarla vücudumuzun aldığı besinleri depolayıp tüketmeliyiz.
21.01.2024 15:15:51
Meyvelerin Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Meyvelerin Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Meyvelerin Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024