Kuru Erik Besin Değeri

Kuru erik besin değeri, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Kuru Erik tam bir albumin, vitamin aynı zamanda mineraller açısından çok zengindir. B1, B2, B3, B6, C, A ve E vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum ve manganez minerallerini içerisinde fazlaca bulundurmaktadır.

Vücuttan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olan kuru erik iyi bir idrar söktürücüdür, zindelik, sinir sistemini uyarır ve kuvvet verir.
Kuru erik antioksidan bakımından en yakın rakipleri olan yaban mersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır. Faydasını anlatmak için bir rakam vermek gerekirse, kandaki antioksidan seviyesini %25 oranında artırdığını söylemekte fayda var. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini en aza indirmektedir.

Kuru erik besin değeri sağlık açısından oldukça geniş bir fayda yelpazesine sahip olmakla beraber, kansızlıkta, zayıflamada, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, karaciğer büyümesini önlemede, damar sertliğinde, yiyecek zehirlenmelerinde oldukça faydalıdır. Sağlık açısından çok sayıda faydası olmakla beraber aynı zamanda yüksek bir lif kaynağıdır.

Yapılan son araştırmalar, kuru eriğin yaşlanma süresini geciktirdiğini göstermiştir. Her gün üç dört tane kuru ya da varsa taze erik yiyin. İyice yıkayın fakat kabuklarını soymayın çünkü kabukları fitonutrientler bakımından oldukça zengindir.

Kanser ve yaşlanmayı geciktirmesi koruyucu etkisi en yüksek olan kuru erik içerdiği zengin magnezyum ve potasyum mineralleri sayesinde; tansiyon, kalp, karaciğer, böbrek, romatizma rahatsızlığı olan kişilerde ve tuzsuz diyet yapanlara önerilir.

Kullanım şekline gelince taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse vücuda en yüksek faydayı sağlar. Suyunu tüketmek isteyenler yemeklerden yarım saat önce içebilirler. Mürdüm eriği bağırsaklardaki sindirim sistemini çalıştırıcı etkisi ile tanınmıştır. Kabızlık sorunu için taze erik sabah erken saatte yenmelidir. Tabi bütün bunları kuru erikle de yapabilirsiniz. Ara öğün olarak atıştırma amaçlı kuru erik tüketebilirsiniz. Kuru erik aynı zamanda kan şekerinin düşmesini de sağlamaktadır.

100 gr kuru erik besin değeri

  • Karbonhidrat 56,47
  • Protein 3,37
  • Yağ 1,11
  • Lif 9,41
  • Sodyum 11
  • Potasyum 1218
  • Kalsiyum 78
  • Vitamin A 304
  • Vitamin C 22.15
  • Demir 2,44
21.01.2024 07:53:17
Kuru Erik Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Erik Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Erik Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024