Kefir Besin Değerleri

Kefir besin değerleri, köken olarak Kafkas dağlarına dayanan kefir, dünyada birçok ülkede tüketimi yapılan fermente süttür. Keçi, koyun, inek sütü kullanılarak hazırlanan kefir, fermantasyona uğradığı için tat olarak biraz ekşidir. İçeriğinde sindirime yardımcı olan bakterilerden süte oranla daha fazla bulunmaktadır. Bu özelliğiyle tüketiminden kısa bir süre sonra bağırsakların hareketlenmesini ve daha aktif bir şekilde çalışmasını sağlar.
Kefirin içeriğinde genel sağlığa katkıda bulunan birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Kefir besin değeri yönünden oldukça zengin olduğu bilinir.

Sağlık için adeta şifa dağıtan kefir, hazımsızlık, kabızlık problemi yaşayanlar için faydalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini zararlı bakteri ve mikroplardan arındırır. Özellikle mide ülserinden sorumlu olarak tutulan helicobakter pylori adlı bakteriyi öldürücü ve antibiyotik etkisi bulunmaktadır. B12, B1, biotin ve K vitaminleri bakımından zengindir. Magnezyum ve kalsiyum içeriği kemik sağlığını korur. Antibiyotik etkisinden dolayı vücutta gelişen iltihaplı hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılabilir. Vücuttan fazla tuz ve ödemin atılmasını sağlar. Bağırsakları temizler, sinüzite karşı iyi gelir, kolesterolü düşürür. Kanser oluşumunu önler, kanserli hücrelerin yayılmasını ve gelişmesini durdurur. Karaciğer ve kalp sağlığı için faydalıdır. Mide krampı, gaz sancısı, şişkinlik için ideal bir besin kaynağıdır.
Harice egzama tedavisinde kullanılabilir. Cilt için maske olarak kullanıldığında sivilce oluşumunu engeller. Akciğeri enfeksiyonlara karşı korur. Diş ve kemik sağlığı için faydalıdır. Haricen selülit tedavisi için kullanılabilir. Yanıkların iyileşme sürecini kısaltır, böbreklerin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar, görme fonksiyonlarına iyi gelir. Yağ dokusunun çözülmesini sağlar, uyku problemlerini hafifletir, kronik yorgunluk ve strese karşı yararlanılabilir.

Kefir besin değerleri nelerdir?


1 su bardağı kadar kefir yaklaşık olarak 150 kalori içerir. Aynı ölçülerde kefir;
  • 8 gram yağ
  • 30 gram kolesterol
  • 12 gram karbonhidrat
  • 125 gram sodyum
  • 350 gram potasyum
  • 4 gram şeker
  • 10 gram protein içerir.
  • Günlük A vitamini ihtiyacının %10'unu
  • C vitamini ihtiyacının %4'ünü
  • Kalsiyum ihtiyacının %30'unu karşılar.
Kefir besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde yüksek oranda kalori barındırdığı için kilo artışına yol açabilir. Yağ oranı fazla olan kefir satın alınacaksa az yağlı olanı tercih edilmelidir. Organik olarak temine dilen kefir besin değeri daha yüksektir ve içeriğinde daha fazla yararlı bakteri barındırır. Kefir ve farklı probiyotik ürünler bebekler için uygun değildir.
21.01.2024 06:45:12
Kefir Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kefir Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kefir Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024