Fıstık Besin Değeri

Fıstık besin değeri, içerdiği bileşenleri çerezi, vitaminleri ve mineralleri ile dünyada yeni yeni tanınmaya başlayan lif açısından oldukça zengin, Türk mutfağının vazgeçilmezi bir tarımsal üründür. Fıstık E ve B grubu vitaminleri, sodyum, magnezyum, fosfor mineralleri bakımından çok iyi bir kaynaktır. Ancak fıstığın kalori değeri yüksektir.
1 avuç fıstık (Yani 18 grama denk geliyor) 103 kaloridir. Bu yüzden küçük porsiyonlar halinde yenmelidir. Fıstık besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Kalori değeri yüksek olan fıstığın özellikle yağ, protein, mineral ve vitamin değerleri bakımından çokça zengindir.

Dünyanın en eski sert kabuğuna sahip meyvelerden biri olan Antep Fıstığı ülkemizde en fazla yetiştiği yer olan ve adını Gaziantep'ten alan, Antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu meyvesine denir. Antep fıstığı besin değeri yüksek bir kuruyemiştir. İçerisinde bol miktarda protein ve mineral ihtiva eden Antep fıstığının olumlu özelliklerinden biri içeresinde kolesterol barındırmaz. Kalp dostu olan Antep fıstığı, kalp hastalıklarını azalmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatıp, göğüs ağrılarını, rahatsızlıkları dindirir. Öksürüğün geçmesine de yardımcı olur Ayrıca bu kuruyemiş ile yapılan ev yapımı şurubun faydası da balgam söktürücü ve bronşite iyi gelen bir ilaç olmaısır. Bunun için fıstık içleri havanda dövülür. Ardından da su ve şeker ilave edilip karıştırılarak tüketilir.

Fıstık besin değerleri

  • Karbonhidrat:(G)100 gr 28.
    28,1 avucunda 5.09
  • Protein (G)100 gr 21.05, avucunda 3.79
  • Yağ:(G)100 gr 45.82,1 avucunda 8.25
  • Lif:(G)100 gr 4.3,1 avucunda 1.85
  • Kolesterol:(Mg)100 gr 0,1 avucunda 0
  • Sodyum:(Mg)100 gr 6,1 avucunda 1.08
  • Potasyum:(Mg)100 gr 1007,1 avucunda 181.26
  • Kalsiyum:(Mg)100 gr 107,1 avucunda 9.26
  • Vitamin A:(Mg)100 gr 266,1 avucunda 47.88
  • Vitamin C:(Mg)100 gr 3,1 avucunda 0.54
  • Demir:(Mg)100 gr 4.03,1 avucunda 0.73 bulunur.

Fıstığın Faydaları Nelerdir?

  • Kalp sağlığını korur ve kan şekerini düzenler. Kalbi kuvvetlendirir. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
  • Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser.
  • Sürekli yenirse azaları kuvvetlendirir.
  • Cinsi arzuları artırır, bedeni ve zihni kuvvetlendirir.
  • Akciğerde meydana gelen iltihapları temizlemeye yardımcıdır. Böbrek ve mesane ortaya çıkan kumları düşürmede faydalıdır.
  • Böbrek ve safra kesesi ağrılarını dindirir.
  • İnce bağırsakta olması gereken glikoz emilimini azaltır ve vücutta kan şekerinin yükselmesine engel olur. İçer
  • Diş ve kalp dostudur.
  • Antep fıstığının kemik gelişimi ve sağlığı ile kan basıncının düzenlenmesinde büyük katkısı vardır. Ayrıca fıstık mükemmel bir antioksidandır.
19.01.2024 01:11:52
Fıstık Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstık Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fıstık Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024