Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da bayanlar, sabah kahvaltıda sütle karıştırıp bir de kuyu kayısı eklerse ciddi bir besin deposu ortaya çıkacaktır. Eti lifalif yulaf ezmesidir ve vücuda çok faydası vardır. Özellikle bağırsak problemleri yaşayanlar düzenli bir şekilde tüketirse hem kabızlık sorunu ortadan kaldıracaktır hem de daha uzun süre tok tutacaktır.
Yulaf ezmesi aynı zamanda kötü kolesterolün de düşmesine yardımcı olmaktadır. Buda kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olacaktır. Yulaf ezmesi kendi başına yavan bir tat verebilir. O yüzden tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Tabi bu tatlandırıcılar bal ve reçel değil. Yulaf ezmesi içerdiği yüksek oranda aminoasit sayesinde karaciğerde lektin üretimini harekete geçirir ve böylece vücudunuzdan toksinlerin arındırılmasını sağlar. Düzenli yulaf ezmesi tüketmek, içeriğindeki lifin bariyer oluşturma özelliği yüzünden arter duvarlarını temizlemek için önemlidir. Bu şekilde kalp hastalıkları, kolesterol ve diğer pek çok hastalığa neden olan yağ birikimlerinin oluşması engellenmiş olur. Kan şekeri seviyesinin kontrolünü sağlar. Yemekten sonra oluşan glisemik seviyelerini dengede tutmak için yulaf ezmesini diyetinize mutlaka bulundurmalısınız.