Çikolata Besin Değerleri

Çikolata besin değeri, tropik kakao ağacının çekirdek adı verilen tohumlarından gelir. Çikolataya istenildiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır. Çikolata besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek, enerji veren bir yiyecektir.

Gerçek çikolata, %100 kakao yağından yapılan çikolatadır. Kokolin ve benzeri ürünler, hayvansal ve bitkisel yağlar kullanılarak yapılan, çikolata benzeri bol kakaolu şekerlemelerdir.

Çikolatanın insan sağlığı ve vücuduna birçok olumlu etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır


Enerji: Minik bir ısırık sayesinde; 45 metre yürümek için gerekli olan enerjiyi sağlamış olursunuz.
Kakao ve siyah çikolata besin değerleri kötü kolesterolü düşürüyor.

Çikolata besin değeri olarak E ve B vitaminleri, demir, çinko, bakır, magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor yönünden de çok zengin.
Menopozlu genç kızlar, andropozlu çağındaki delikanlılar. Bu madde size: Çikolata en lezzetli antioksidan, en masum gençlik deposudur. Kakaonun içindeki bulunan ‘polyphenol' kanı inceltip, pıhtılaşmayı engellediği için kalp felç ve kalp krizini riskini düşürüyor. Üstelik bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Çikolata aynı zamanda sıkı bir afrodizyak ve keyif verici. Beyindeki serotonin düzeyini artırıyor ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere kıyasla çikolatanın rüzgârına elbette ki daha çabuk kapılıyor.
Çikolatanın kimyasal analizini yaptığımız zaman, içinde 600'ün üzerinde tat ve koku bileşeni barındırdığını görürüz.
Bu rakam kırmızı şarap için sadece 200'dür.
Dünyada her yıl üretilen fındığın %20'si, badem ise %40'ı çikolata ürünlerin de kullanılıyor.
Yine yapılan bazı araştırmalar bize çikolatanın cildi güzelleştirdiğini göstermiştir.
Kakao çekirdeğinde bulunan birtakım maddelerin, diş çürümesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Çikolata besin değerleri nelerdir?


Orta porsiyon sayılan 100 gramlık çikolata baz alınmıştır.
  • Karbonhidrat (G)-54.1
  • Protein (G)-9.2
  • Yağ (G)-1.5
  • Lif (G)-1.36
  • Kolesterol (Mg)-3
  • Sodyum (Mg)-58
  • Potasyum (Mg)-471
  • Kalsiyum (Mg)-214
  • Vitamin A (Mg)-59
  • Vitamin C (Mg)-0
  • Demir (Mg)-2.3

Cinslerine göreçikolata besin değeri


Bitter çikolata: Bileşiminde en az %17 kakao yağı ve en az %13 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %36 toplam kakao kuru maddesi içeren bir tür çikolata çeşididir.

Sütlü çikolata: Bileşiminde en az %3 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az %25 toplam kakao kuru maddesi içeren, ayrıca en az %14 süt kuru maddesi ve en az %3,5 süt yağından meydana gelen, kakao yağı ve süt yağı toplamı ise %25 altında ollmayan çikolatadır.

Beyaz çikolata: Bileşiminde en az %22 kakao yağı ve en az %14 süt kuru maddesi içeren ve en az %3,5'i süt yağı olan çikolatadır.

Dolgulu çikolata: Dış yüzeyi toplam ürün ağırlığının en az %25'ini içeren, bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata ve beyaz çikolatalardan birinden oluşan dolgulu çikolatadır.
19.01.2024 08:08:19
Çikolata Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çikolata Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çikolata Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024