Biftek Besin Değerleri

Biftek besin değerleri, kırmızı et olduğu için ve hayvanın en değerli kısımlarından olduğu için biraz daha ilgi çekicidir. Hayvanın diz ekleminin üst kısmında bulunur ve neredeyse hiç yağ ve sinir bulunmaktadır. Biftek besin değeri olarak çok zengin içeriğe sahiptir. Düşük kolesterol oranı ve az yağlı olması tercih nedenlerinde biridir.
Beden sağlığı açısından gerekli olan besinlerden biri olan kırmızı et az tüketildiğinde vitamin ve demir eksikliği meydana gelmektedir. Buda dolaylı olarak bazı hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Kırmızı et gelişim çağında olan bebeklerin ve çocukların zekâ gelişimi açısından faydası çok fazladır. Kırmızı et aşırı tüketilir ise aşırı kilo alma, yüksek kolesterol değerlerine, kalp ve damar hastalıklarına, yüksek tansiyona, mide ve bağırsak hastalıklarına neden olabilir.

100 gr biftek besin değerleri nelerdir?

  • Kalori-278 kcal
  • Toplam yağ-5 gr
  • Kolesterol-67 mg
  • Sodyum-373 mg
  • Potasyum-375 mg
  • Karbonhidrat-0 mg
  • Protein-25 gr
  • A vitamini-6 mg
  • B12 vitamini-2.7 mg
  • C vitamini-0 mg
  • D vitamini-3 mg
  • B6 vitamini-0.5 mg
  • Demir-2 mg
  • Magnezyum-25 mg
Etleri pişirirken besin değerlerinin bir kısmını kaybetmektedir. Et alırken özellikle kırmızı olmasına dikkat etmek gerekir. Rengi kahverengiye dönmüş etler hem sağlıksız olacaktır hem de besin değerlerini kaybetmiş olacaktır. 100 gramlık biftek besin değerleri içerisinde sodyum ve potasyum yüksek görülmektedir.
250 gr biftek yediğimiz zaman protein ihtiyacımızın neredeyse tamamını almış oluruz. Yalnız 70 kg'lık bir kütle üzerinden yapılan bir sonuçtur. Kg başına protein ihtiyacı ortalama 0.7-1 gr arasında değişebilmektedir. Ağırlık çalışanlar için 2 grama kadar çıkmaktadır. Eğer spor yapıyorsanız fazla protein vücutta kilo olarak kalacaktır. Spor yapmadan evde sadece protein diyeti yapanlar bu ayrıntıya dikkat etmelidir. Vücutta minerallerin %2'sini sodyum, %5'ini potasyum ve %3'ünü ise klor meydana getirmektedir. Sodyum, klor ve potasyum tüm vücut sıvılarında ve dokularda görev yapmaktadır. Bu minerallerin vücuttaki başlıca görevleri vücut su dengesini, asit ve baz dengesini ve kasların düzgün sağlamaktır. Eksikliğinde kas krampları görülebilmektedir. Eğer ayağınıza sürekli kramp giriyorsa kanınızda bu minerallerin oranına bakmalısınız. Sodyum, klor ve potasyum ince bağırsaklarda emilir. İshal, aşırı idrar yapma, aşırı terleme ile vücuttan bu mineraller fazlaca atılır. O yüzden biftek gibi bu minerallerin yüksek olduğu gıdalar tüketmek gerekmektedir. Toplam kalorisi yüksek bir besin olan biftek normal yaşantısı olan bireyler tarafından haftada iki defa tüketilebilir. Diyet yapanlar için fazla kalori çok da uygun değildir. 100 gramlık bir biftek besin değerlerini inceledik. Kasaptan aldığınızda size neler kazandıracağını ya da zararlarını az çok anlattık. Bundan sonrası mutfakta size kalmış.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:04:41
Biftek Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biftek Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için...
Devamını Oku

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024