100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri

100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri tavuğun but, göğüs olması ile değişecektir. Çünkü derili bir tavuk tükettiğimiz zaman bir de yağda kızartmış isek kalori tavan yapacaktır.
Tavuğun but kısmını haşlamış olsak bile kendi yağ oranı yüksek olacaktır. Buda diyet yapanlar, vücut geliştirme yapanlar ya da kalp hastaları için uygun beslenme şekli olmayacaktır. But kısmına nazaran göğüs kısmı daha az yağlıdır ve haşlandığı zaman yağının çoğunu da kaybetmektedir. Tavuğun besin değerlerinin değişmesine bir diğer etken ise tavuğun üretilme şeklidir. Günümüzde çokça duyduğumuz organik tavuk muhabbetinin (Yiyeceklerin çoğunda geçerli tabi) varlığıdır. Doğal yollar ile yollar ile yetişen bir tavuk ile suni olarak yetişen bir tavuğun besin değerleri tabi ki aynı olamayacaktır. Görüldüğü gibi 100 gr tavuk göğsü besin değeri değişmesine etken bazı durumlar söz konusudur.

100 gr tavuk göğsü besin değeri (Haşlama)

  • Karbonhidrat 0 gr
  • Protein 25.45 gr
  • Yağ 0.76 gr
  • Lif 0 gr
  • Kolesterol 71 mg
  • Sodyum 78 mg
  • Potasyum 357 mg
  • Kalsiyum 15 mg
  • Vitamin A 18 mg
  • Vitamin C 0 mg

100 gr tavuk göğsü besin değeri (Izgara)

  • Karbonhidrat 0 gr
  • Protein 30.
    54 gr
  • Yağ 3.17 gr
  • Lif 0 gr
  • Kolesterol 104 mg
  • Sodyum 52mg
  • Potasyum 391 mg
  • Kalsiyum 5 mg
  • Vitamin A 32 mg
  • Vitamin C 0 mg
  • Demir 0.45 mg
Dikkat ederseniz 100 gr tavuk göğsü besin değer pişme durumuna göre değişim olmuştur. Protein kaslarımızın ayakta durabilmesi için vazgeçilmezdir. Tavuk göğsünün 100 gramında bulunan protein 70 kiloluk bir kişinin günlük protein ihtiyacının %20'lik kısmını karşılamaktadır. Tabi bu ihtiyaç sporcularda iki katına kadar çıkmaktadır. Özellikle kas kütlesi arttırmak isteyenler için. Kolesterol sorunu olanlar ise dikkatli tüketmelidir. İnsanların günlük 200-300 mg kolesterol yiyecekler yolu ile alabilmektedir. 100 gr haşlama tavuğun kolesterol değerine baktığımızda daha güvenli tüketebileceğimiz görülmektedir. Tavukta bulunan potasyum normal kalp atışlarının sağlanabilmesi için önemlidir. Beynin daha iyi çalışmasını sağlar ve yaşlanmasına engel olur. Vücuttan atık maddelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Kan basıncını azaltıp damar yaşlanmasına engel olur. Yetişkinler için günlük potasyum ihtiyacı 2000-3000 mgdır. Vitamin a ihtiyacımızda günlük ortalama 400-600 mg arasındadır. A vitamini göz sağlığını korumak için önemlidir. Ayrıca cilt, saç, dişler ve kemikler içinde önemlidir. A vitamini ayrıca enfeksiyonlara karşıda vücutta koruyucu etki gösterir. Sodyum ise sinir ve kas fonksiyonlarının düzgün çalışmasını ve kandaki pH değerinin korunması açısından çok önemlidir. Ayrıca kalp kasının kasılmasında görevlidir. 100 gr tavuk göğsü besin değeri bu kadar inceledikten sonra geriye afiyet olsun demek kalıyor.
21.01.2024 03:03:08
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, Kırmızı et besin değerleri oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gerekli olan bir besin üründür. B 12 vitamini, demir, çin...
Devamını Oku

Arpa Besin Değeri

Arpa Besin Değeri, Tarih öncesi eski Mısır devirlerinde ilk kültür bitkisi olan arpayı besin olarak kullanmışlardır. Bu yüzden arpanın yetiştirilmesi ço...
Devamını Oku

Besin Değerleri

Besin Değerleri, Haftada en az bir defa dahi olsa alışveriş yapma isteği duymaktayız. Bu alışverişlerimizin birçoğu ise gıdalar üzerinde yapılan harcama...
Devamını Oku

Polenin Besin Değerleri

Polenin besin değerleri, polen, bitkinin erkek gametinin dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Arıların 200-3000 arası çiçekten topladığı ve kanatlarında kovana g...
Devamını Oku

Kaymak Besin Değerleri

Kaymak besin değeri: Kaymak yağ içeriği çok yüksek olan bir besindir. Kaymak sütün kaynatılıp bir süre buzdolabında bekletilip üzerinde oluşan tabakayı ...
Devamını Oku

Eti Lifalif Besin Değeri

Eti lifalif besin değeri, tablosu tam bir besin deposudur. Özellikle diyet yapan bayanların oldukça hoşuna gidecek bir tablodur. Spor yapan erkekler ya da ba...
Devamını Oku

Hindi Eti Besin Değerleri

Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi et...
Devamını Oku

Portakal Besin Değeri

Portakal besin değeri, Portakal besin değeri oldukça yüksek olan ve kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan bir meyvedir. Dünyanın en değ...
Devamını Oku

Yumurta Besin Değeri

Yumurta besin değeri, olarak en temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. Yumurtanın beyazı vücut geliştirmeci eğitmenlerin en çok tavsiye ettiği, 3,53 ...
Devamını Oku

Lor Peyniri Besin Değeri

Lor peyniri besin değerleri, peynirin yapılış şekli itibari ile biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi lor peyniri daha topak bir peynirdir. Kaşar ya da beyaz peyn...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri; Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatları arasında yer alır. Özellikle de soğuk kış aylarında yanında pilav ve turşuyla birli...
Devamını Oku

Makarna Besin Değeri

Makarna besin değeri, makarna irmik veya una yumurta karıştırarak elde edilen ekmek grubudur. Protein olarak zengin olan makarnanın besin değeri oldukça...
Devamını Oku

Protein Değeri Yüksek Besinler

Protein değeri yüksek besinler, sağlık için son derece önemli olan besinlerdir. Fakat günümüzde protein eksikliği çok fazla görülüyor. Bu sebepten dolay...
Devamını Oku

İnek Sütü Besin Değerleri

İnek sütü besin değerleri, taze oluşuna ya da işlenmesine göre değişmektedir. Marketlerde süt kutularına baktığınızda light ve normal süt besin değerleri ara...
Devamını Oku

Pilav Besin Değeri

Pilav besin değeri; pilav, pirinç ve bulgur gibi taneli bitkilerin suda pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür. Pilavında birçok çeşidi vardır. Örneğin, p...
Devamını Oku

Balık Yağı Besin Değerleri

Balık yağı besin değerleri, olarak içeriğinde omega-3 yağ asitleri, mineraller, vitaminler, proteinler ve diğer hayati besin, kaynaklarının takviye edil...
Devamını Oku

Çiğ Badem Besin Değeri

Çiğ badem besin değeri, dikkatli tüketildiğinde oldukça iyidir. Tatlılarda, televizyon izlerken ya da eğlencelerde atıştırdığımız çiğ badem ciddi oranda ener...
Devamını Oku

Yulaf Ezmesi Besin Değeri

Yulaf ezmesi besin değeri, Yulaf ezmesi diyabet hastalığında önemli bir lif kaynağıdır. Yulaf ezmesi içeriğinde bulundurduğu lif nedeniyle düzenli olara...
Devamını Oku

Peynir Besin Değeri

Peynirin besin değeri, Peynir hayvansal gıda olan ve sütten yapılan bir besin türüdür. Besin değeri her insan için sağlıklı olan ve birçok çeşidi bulunan pey...
Devamını Oku

Kıyma Besin Değeri

Kıyma besin değeri, kıymanın yapıldığı hayvanın türüne göre değişiklik göstermektedir. Kuzu kıyması ile dana kıyması farklı besin değerlerine sahiptir. Sonuç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kırmızı Et Besin Değeri
Arpa Besin Değeri
Besin Değerleri
Polenin Besin Değerleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024