{ "title": "Ton Balığı Besin Değerleri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/ton-baligi-besin-degerleri.jpg", "date": "19.01.2024 03:08:34", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Ton balığı besin değerleri, göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Ton balığı diğer balık türleri gibi oldukça yüksek omega 3 kaynağıdır. Ayrıca kalp dostudur. Kimler tercih eder ton balığını. Özellikle hamile bayanlar, sporcular, kalp rahatsızlığı olanlar ve protein diyeti yapanlar bayanlar. Kolesterol oranı düşük bir besin kaynağıdır. Özellikle bayanlar salatalar ile tükettiğinde çok faydalı olacaktır. Genellikle konserve olarak tükettiğim ton balığı besin değerleri kızartma yapılırsa biraz değişecektir. İyi yönlerinin kalmasından ziyade kötü kısımları yükselecektir. Özellikle unla kızarttığımız bir ton balığı bir de yağ bulaşınca kalorisi ve kolesterol oranı yüksek bir hale gelecektir. O yüzden siz konserve tüketmeye bakın. İllede taze tüketeceğim derseniz fırında buğu usulü yapabilirsiniz. Şimdi 100 gram lık bir ton balığında neler varmış inceleyelim.

100 gr ton balığı besin değerleri
Ton balığı faydaları nelerdir?

Ton balığı aynı zamanda B3 vitamin ihtiyacının %14, B12 vitamin ihtiyacının %12, B6 vitamin ihtiyacının %7, Magnezyum ihtiyacının ise %6'sını karşılamaktadır. Haftada iki defa ton balığı tüketmek sağlık açısından çok faydalı olacaktır. Omega 3 yağları kalp ve damar sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Omega 3 yağları vücutta cilt ve saç sağlığı için de kullanılan bir kaynaktır. Omega 3 yağlarının düzenli alımında kandaki kötü kolesterol ve trigliserit seviyesinin düştüğü kanıtlanmıştır. Ton balığı besin değerleri içerisinde sodyum oldukça yüksektir. Sodyum hücrelerin hareketleri ve sinir sistemi fonksiyonlarının dengede tutulabilmesi için beslenmede önemli bir yere sahiptir. Vücutta elektrolit olarak görevi görür. Vücut sıvılarının düzenlenmesini ve elektrik sinyallerinin iletilmesini sağlar. Vücutta meydana gelen kasılmaları düzenlemeye yardımcı olur. Sodyum idrarla düzenli olarak atılmaktadır. Bu özelliklerine baktığımızda ton balığından önemli miktarda sodyum almaktayız. Günlük sodyum ihtiyacımız 2400 mg'dır. Kandaki sodyum miktarı azaldığı zaman baş ağrısı, bulantı, kusma, sık sık kramp, yorgunluk ve baygınlık gibi durumlar ortaya çıkar. Kalp ve beyin sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan potasyum açısından da zengindir. Vücutta potasyum değerleri azaldığında kalp kasında olduğu gibi diğer kaslarda da sorunlar oluşmaya başlar. Kaslarda oluşabilecek belirtiler seğirme, spazm ve kramp şeklinde görülmektedir. Bu belirtilere kaslarda iğne batması hissi de eklenebilir. Bu belirtiler bütün kaslarda olabileceği gibi daha çok kol ve bacak kasları etkilenmektedir. Ton balığı besin değerlerine şöyle bir baktıktan sonra artık beslenme kriterlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz.
" } ] }