{ "title": "Tavuk Göğsü Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/tavuk-gogsu-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 03:35:31", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Tavuk göğsü, vücut geliştirmede ve sporcuların vazgeçemediği bir besin türüdür. Tavuk göğsü protein bakımından oldukça zengindir. Derisiz tüketimi kalori olarak düşüktür. Tavuk göğsü yağ ve kolesterol içeri düşük bir ettir. Hazmı oldukça kolaydır. Örneğin, 100 gram tavuk göğsü besin değeri 31 gram protein, 4 gram yağ vardır. Ekonomik oluşu sayesinde bol miktarda tüketilebilir. Ayrıca tavuk göğsü vücudumuzun büyüme ve gelişimine yardımcı olan vitaminlere sahiptir. B3, B5, B6 vitaminleri bulunan bu et üründe bağışıklık sistemine katkısıyla da bilinir. İçerisinde az yağ bulunan tavuk göğsü, diyet yaparken kullanılan ilk protein kaynağıdır. Tavuk göğsünü pişirir pişirmez tüketilmesi gerekmektedir. Isıtılması durumunda besin değerinde az da olsa azalma görülebilir. Vücutta dengeleyici görevini gören bu besin zengin bir öğün konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Vücudumuzun sinir sistemleri için oldukça proteinin en saf hali olan tavuk göğsünü tüketilmesi gerekmektedir.

Tavuk göğsü lezzetleri, kalori olarak düşük olarak bilinen tavuk göğsü tatlısı lezzetlerin başında yer almaktadır. Protein bakımından zenin olan bu tatlının bir porsiyonu ortalama 165 kaloridir. Tavuk salatası, tavuk sote, tavuk köftesi, tavuk schnitzel olarak bilinen bu lezzetler hem göze hem midemize hitap eden lezzetler olup besin değeri olarak da oldukça zengindir. Bu lezzetlerde ortalama olarak protein bakımından 26,2, kalori olarak 290 kalsiyum 31,4, yağ 10,5 besin değerlerini içermektedir.
" } ] }