{ "title": "Sucuk Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/sucuk-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 17:49:58", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Sucuk Besin Değeri: Sucuk, dana veya sığır kıymasınıniçerisine isteğe göre çeşitli baharatlar sarımsak konulup, kılıflara doldurulması ve belirli bir sıcaklık derecesinde kurutulan bir et türüdür. Kahvaltıların ve mangal partilerinin vazgeçilmez besinlerindendir. Kuru fasulye, güveç gibi yemeklerin içerisine konulması da yemeğe lezzet katar. Baharatlar ve çeşnilerle yapıldığından oldukça ağır bir besindir. Sucuk protein, demir ve potasyum açısından iyi bir besindir fakat yağ bakımından kalorisi çok fazla bir besindir. Doktorlar tavsiyesine göre fazla tüketilmemesi gereken bir besindir. Fazla tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini artırır.

Sucuk Besin Değeri
" } ] }