{ "title": "Muz Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/muz-besin-degeri.jpg", "date": "19.01.2024 05:24:03", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Muz Besin Değeri; Türkiye'mizin boz yazı ile Alanya arasında üretilen muz, bir ağaçsı bitkidir ve bu bitkinin kabuklu yeşil uzun meyvesidir. Dünya da ise Asya'nın Güneydoğusunda tropikal bölgelerde doğal olarak yetişir.

Muz bitkisi çiçekli otsul bitkiler arasında en büyüğü olduğundan sıkça ağaçlarla karıştırılır. Boyları 7.6 metreye uzayabiliyorlar. 2.7 metre uzunluğa 60 cm genişliğe kadar büyüyebilen yaprakları, sarmal bir biçimde yer alırlar.

Oldukça besleyici ve faydalı olmadı sebebiyle ve de yeterince vitamin, protein, aminoasit ve mineral içerdiğinden dünya üzerinde tüketimi en fazla olan meyveler arasındadır. Batı Avrupa ülkelerinde ağırlıklı olarak tadı ve kokusu için tüketilen bir meyve olmakla beraber üçüncü dünya ülkelerinde oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Fazla gelişemeyen ülkelerde çocuklar vücutları için gerekli olan protein ihtiyacını muz yiyerek almaktadırlar.

MuzunFaydaları

" } ] }