{ "title": "Mercimek Çorbası Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/mercimek-corbasi-besin-degeri.jpg", "date": "20.01.2024 05:15:46", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Mercimek Çorbası Besin Değeri, Mercimek Çorbası; Çorba, su miktarı fazla olan bir yemek çeşididir, Türkçe sözlükte farsça şorba olduğu belirtilmekle beraber sebze ya da etle hazırlanan sıcak sulu içecek diye tanımlanmaktadır. Gerçekten de dilimizde çorbayı yemek yerine içmek ifadesi kullanılır. Ana malzemesi sarı, yeşil, kırmızı mercimek olan tereyağı, et suyu, tuz, un, soğan, kara veya kırmızıbiber karışımından bolca sulu olarak hazırlanan bir çorba çeşididir. Kahvaltı sofrasından ara öğünlere kadar, hatta akşam yemekleri de dahil olmak üzere, günün her öğününde yenilen, besleyici ve sağlığa faydalı olan yiyecektir. Mercimek çorbası özellikle kahvaltılarda tercih edildiğinde, gün boyunca yetecek enerjinin büyük bir kısmını vücuda depolar. Kış günlerinin vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, bütün bakliyatlar da olduğu gibi içerisinde bolca karbonhidrat bulundurmaktadır. Bundan dolayı, mercimek çorbası içerken yanında ekmek yememeniz, sağlık açısından diyetisyenler tarafından tavsiye edilmektedir.