{ "title": "Kuru Kayısı Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/kuru-kayisi-besin-degeri.jpg", "date": "19.01.2024 15:47:26", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Kuru Kayısı Besin Değeri, Dünyada üretilen kayısının önemli bölümü sofralık olarak tüketilmektedir. Ancak yaş kayısının hasat dönemi kısa, raf ömrünün az olması ve yaş kayısının çabuk bozulması nedeniyle kayısı daha çok islimlenip kurutularak ya da işlenerek değerlendirilmektedir. Dünyada üretilen yaş kayısının ortalama %25'i kurutularak tüketilmektedir. Mevsiminde sofralık olarak tüketilen kayısıdan geriye kalan kısmı ise işlenerek yani cezerye, reçel, marmelat, çerez ya da kurutularak değerlendirilmektedir.