{ "title": "Hindi Eti Besin Değerleri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/hindi-eti-besin-degerleri.jpg", "date": "20.01.2024 07:28:04", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "
Hindi eti besin değerleri, neredeyse kırmızı ete yakındır. Özellikle diyet yapanlar ve protein ihtiyacı yüksek olan sporcular için idealdir. Hindi eti besin değerleri bölümlere ayırdığımızda değişmektedir. Yani hindi but kısmında olan protein ve vitamin değerleri ile hindi göğüste bulunanlar aynı değildir. Ayrıca pişirme şeklide besin değerlerinde değişme meydana getirecektir. Kalorisi düşük besin almak istiyorsanız daha çok göğüs kısmı ve yağsız pişirme yöntemini tercih ederseniz sizin için daha iyi olacaktır. Yok ben eti yağlı severim diyorsanız o başka tabi. Hindi diğer et ürünlerine kalori, yağ ve kolesterol oranı düşüktür. Şimdi hindi eti besin değerlerimizi inceleyelim.

100 gr Hindi eti besin değerleri (But kısmı)
100 gr Hindi eti besin değerleri (Göğüs kısmı)
Hindi etinde bulunan protein miktarı

Yetişkin bir kişinin ortalama ihtiyacının %20'sini karşılamaktadır. Genel olarak insanlarda protein ihtiyacı kilo başına 1 gr kadardır. Bu ihtiyaç gün içerisinde yapılan fiziksel yoğunluğa göre değişmektedir. Örneğin vücut çalışan bir kişi için bu ihtiyaç kilo başına 1.5 gr ya da daha fazla olabilmektedir. Hindi eti besin değerleri tablosuna baktığımızda göğüs ve but kısmının kolesterol değerlerinin düşük olduğu görülmektedir. Buda kolesterol ya da damar sertliği problem yüksekliği olan kişilerin diyetinde avantaj ürün olarak görülmektedir. Tabi ki bir diyetisyen ya da Uzman doktor ihtiyacı belirleyecektir. Potasyum değeri de oldukça kaliteli görülmektedir. Potasyumun tansiyonu düşürdüğü üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Fazlalığında kusma, ciltte kuruluk, halsizlik ve sinirlilik gibi semptomlar ortaya çıkmaktadır. Potasyum vücuttaki elektrot dengesini sağlar ve kalbi korur. Günlük ihtiyacımızı karşılayacak derecede olmasa da kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum hindi etinde de bulunmaktadır. Günlük alınması gereken demir miktarı ortalama 8-10 mg kadardır. Bu ihtiyaç çocuklarda ya da emziren bayanlarda değişmektedir. Hindi etinin demir oranına baktığımızda oldukça iyi görünmektedir. Demir vücutta üretilmediği için dışarıdan alınması zorunludur. Hindi eti besin değerleri incelememiz bu kadar. Sağlıklı kalın ve mutlu kalmanız dileğiyle.
" } ] }