{ "title": "Fıstık Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/fistik-besin-degeri.jpg", "date": "19.01.2024 01:11:52", "author": "burçin güngör", "article": [ { "article": "Fıstık besin değeri, içerdiği bileşenleri çerezi, vitaminleri ve mineralleri ile dünyada yeni yeni tanınmaya başlayan lif açısından oldukça zengin, Türk mutfağının vazgeçilmezi bir tarımsal üründür. Fıstık E ve B grubu vitaminleri, sodyum, magnezyum, fosfor mineralleri bakımından çok iyi bir kaynaktır. Ancak fıstığın kalori değeri yüksektir. 1 avuç fıstık (Yani 18 grama denk geliyor) 103 kaloridir. Bu yüzden küçük porsiyonlar halinde yenmelidir. Fıstık besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Kalori değeri yüksek olan fıstığın özellikle yağ, protein, mineral ve vitamin değerleri bakımından çokça zengindir.

Dünyanın en eski sert kabuğuna sahip meyvelerden biri olan Antep Fıstığı ülkemizde en fazla yetiştiği yer olan ve adını Gaziantep'ten alan, Antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu meyvesine denir. Antep fıstığı besin değeri yüksek bir kuruyemiştir. İçerisinde bol miktarda protein ve mineral ihtiva eden Antep fıstığının olumlu özelliklerinden biri içeresinde kolesterol barındırmaz. Kalp dostu olan Antep fıstığı, kalp hastalıklarını azalmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatıp, göğüs ağrılarını, rahatsızlıkları dindirir. Öksürüğün geçmesine de yardımcı olur Ayrıca bu kuruyemiş ile yapılan ev yapımı şurubun faydası da balgam söktürücü ve bronşite iyi gelen bir ilaç olmaısır. Bunun için fıstık içleri havanda dövülür. Ardından da su ve şeker ilave edilip karıştırılarak tüketilir.

Fıstık besin değerleri
Fıstığın Faydaları Nelerdir?
" } ] }