{ "title": "Ekmek Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/ekmek-besin-degeri.jpg", "date": "20.01.2024 03:08:33", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Ekmek besin değeri, ekmek çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Ekmek soframızdan eksik olmayan bir besindir. Bu sebepten dolayı birçok çeşidi çıkmış olup herkesin damak tadına göre değişmektedir. Tüketilen bu ekmeklerin çeşitlerini ve besin değerlerini inceleyelim.

Normal ekmek; İçinde kullanılan malzemeler buğday unu, içme suyu, maya, tuz, ekmek katı maddesi, enzim, askorbik asit.

Normal ekmeğin besin değeri (100 gr.); Enerji 256.3 kalori, protein 9.35 gram, karbonhidrat 54.7 gram, inorganik madde 0.8 gram, lifo 3 gramdır.

Organik tam buğday ekmeği; İçinde kullanılan malzemeler organik tam buğday unu, içme suyu, doğal ekşi hamur mayası, sodyum klorür.

Organik tam buğday ekmeği besin değeri (100 gr.); Protein 7.31 gram, karbonhidrat 41.16 gram, enerji 206 kcal, diyet lif 5.09 gram, yağ 1.36 gramdır.

Kepekli ekmek, İçinde kullanılan malzemeler içme suyu, kepek, buğday unu, maya, ekmek katkı maddesi, tuz, enzim, askorbik asit.

Kepekli ekmeğin besin değeri (100 gr.); Protein 7.54 gram, enerji 216.58 kcal, karbonhidrat 44 gram, selüloz 10.9 gram, inorganik madde 1.5 gramdır.

Tuzsuz ekmek; İçinde kullanılan malzemeler maya, ekmek katkı maddesi, tip 650 buğday unu, şeker, enzim, antioksidan.

Tuzsuz ekmeğin besin değeri (100 gr.); Protein 9.35 gram, enerji 256.3 kcal, karbonhidrat 54.7 gram, inorganik madde 0.5 gramdır.

Tost ekmeği; İçinde kullanılan malzemeler tostluk buğday unu, içme suyu, şeker, maya, tuz, peynir altı suyu tozu, bitkisel sıvı yağ, soya unu, topaklanma önleyici, gluten, ekmek katkı maddesi, enzim, antioksidan ve koruyucu.

Tost ekmeğinin besin değeri (100 gr.); Enerji 263 kcal, protein 9.4 gram, inorganik madde 0.5 gram, yağ 1.83 gram, karbonhidrat 52.2 gramdır.

Light ekmek; İçinde kullanılan malzemeler içeme suyu, buğday unu, kavrulmuş malt un, maya, malt ekstrat, buğday lifi, gluten, şeker, tuz, topaklanma önleyici, emülgatör, enzim, antioksidan, koruyucu.

Light ekmeğinin besin değeri (100 gr.); Enerji 193 kcal, yağ 0.27 gram, karbonhidrat 36.07 gram, diyet lifi 9.15 gram, protein 11.66 gram, sodyum 283 miligram, kalsiyum 43-31 miligram, niasin 4.29 miligram, demir 2.40 miligram.

Köy ekmeği; İçinde kullanılan malzemeler tam buğday unu, içme suyu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi, şeker, enzim, antioksidan ve koruyu.

Köy ekmeğinin besin değeri (100 gr.); Enerji 209 kcal, protein 11.1 gram, karbonhidrat 40 gram, selüloz 10.2 gram, yağ 0.50 gram, mineral 1.23 gram, vitamin 48 miligram, inorganik madde 1.24 gramdır.

Mısır ekmeği; İçinde kullanılan malzemeler mısır unu, tip 550 buğday unu, içme suyu, tuz, maya, emülgatör, soya unu, topaklanmayı önleyici, antioksidan, enzim, koruyucu.

Mısır ekmeğinin besin değeri (100 gr.); Enerji 255.4 kcal, protein 7.74 gram, karbonhidrat 51.4 gram, yağ 2.23, lif 0.9 gram, inorganik madde 0.5 gramdır.

Çavdarlı ekmek; İçinde kullanılan malzemeler içme suyu, tip 550 buğday unu, çavdar unu, maya, malt tuzu, tuz, emülgatör, soya unu, şeker, enzim, topaklanma önleyici, alfa, koruyucu.

Çavdarlı ekmeğin besin değeri (100 gr.); Enerji 224 kcal, protein 8.63 gram, karbonhidrat 46 gram, yağ 0.45 gram, kalsiyum 78.5 miligram, demir 2.8 miligram, diyet lifi 4.43 gramdır.
" } ] }