{ "title": "Bulgur Pilavı Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/bulgur-pilavi-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 03:04:50", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı besin değeri, diğer pilav çeşitlerine göre daha fazladır. İçerisinde artı olarak bulunan biber, soğan ve domates ile daha fazla besleyicidir. Pilav içerisine katılabilecek pul biber ile C vitamini oranı da yükseltilebilir. Bulgur pilavı besin değeri bakımından daha çok karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için spor sonrası tüketilebilir. Bulgurun glisemik indeksi pirince göre daha düşüktür. Bu özelliği ile yedikten sonra erken acıkmaya engel olur. Bulgur pilavı kavrulmadan sadece suyun içerisinde haşlanarak da yapılabilir. Bu şekilde kalori değeri de daha düşük olacaktır.