{ "title": "Biftek Besin Değerleri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/biftek-besin-degerleri.jpg", "date": "20.01.2024 11:04:41", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Biftek besin değerleri, kırmızı et olduğu için ve hayvanın en değerli kısımlarından olduğu için biraz daha ilgi çekicidir. Hayvanın diz ekleminin üst kısmında bulunur ve neredeyse hiç yağ ve sinir bulunmaktadır. Biftek besin değeri olarak çok zengin içeriğe sahiptir. Düşük kolesterol oranı ve az yağlı olması tercih nedenlerinde biridir. Beden sağlığı açısından gerekli olan besinlerden biri olan kırmızı et az tüketildiğinde vitamin ve demir eksikliği meydana gelmektedir. Buda dolaylı olarak bazı hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Kırmızı et gelişim çağında olan bebeklerin ve çocukların zekâ gelişimi açısından faydası çok fazladır. Kırmızı et aşırı tüketilir ise aşırı kilo alma, yüksek kolesterol değerlerine, kalp ve damar hastalıklarına, yüksek tansiyona, mide ve bağırsak hastalıklarına neden olabilir.

100 gr biftek besin değerleri nelerdir?
Etleri pişirirken besin değerlerinin bir kısmını kaybetmektedir. Et alırken özellikle kırmızı olmasına dikkat etmek gerekir. Rengi kahverengiye dönmüş etler hem sağlıksız olacaktır hem de besin değerlerini kaybetmiş olacaktır. 100 gramlık biftek besin değerleri içerisinde sodyum ve potasyum yüksek görülmektedir. 250 gr biftek yediğimiz zaman protein ihtiyacımızın neredeyse tamamını almış oluruz. Yalnız 70 kg'lık bir kütle üzerinden yapılan bir sonuçtur. Kg başına protein ihtiyacı ortalama 0.7-1 gr arasında değişebilmektedir. Ağırlık çalışanlar için 2 grama kadar çıkmaktadır. Eğer spor yapıyorsanız fazla protein vücutta kilo olarak kalacaktır. Spor yapmadan evde sadece protein diyeti yapanlar bu ayrıntıya dikkat etmelidir. Vücutta minerallerin %2'sini sodyum, %5'ini potasyum ve %3'ünü ise klor meydana getirmektedir. Sodyum, klor ve potasyum tüm vücut sıvılarında ve dokularda görev yapmaktadır. Bu minerallerin vücuttaki başlıca görevleri vücut su dengesini, asit ve baz dengesini ve kasların düzgün sağlamaktır. Eksikliğinde kas krampları görülebilmektedir. Eğer ayağınıza sürekli kramp giriyorsa kanınızda bu minerallerin oranına bakmalısınız. Sodyum, klor ve potasyum ince bağırsaklarda emilir. İshal, aşırı idrar yapma, aşırı terleme ile vücuttan bu mineraller fazlaca atılır. O yüzden biftek gibi bu minerallerin yüksek olduğu gıdalar tüketmek gerekmektedir. Toplam kalorisi yüksek bir besin olan biftek normal yaşantısı olan bireyler tarafından haftada iki defa tüketilebilir. Diyet yapanlar için fazla kalori çok da uygun değildir. 100 gramlık bir biftek besin değerlerini inceledik. Kasaptan aldığınızda size neler kazandıracağını ya da zararlarını az çok anlattık. Bundan sonrası mutfakta size kalmış.

Afiyet olsun.
" } ] }