{ "title": "Bal Besin Değerleri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/bal-besin-degerleri.jpg", "date": "19.01.2024 00:22:03", "author": "Eren güngör", "article": [ { "article": "Bal besin değerleri bakımında çok zengin bir besin kaynağıdır. Bal tadıldığı zaman akla gelen özelliği tatlı olmasıdır. Bu durumun sebebi balın içindeki üç şekerdir. Sakkaroz (%2), Fruktoz (% 34) ve levuloz (Meyve şekeri %40) bunun dışında balın %17 ‘si su geri kalan %7'lik bölümü ise demir, kükürt, sodyum, magnezyum, polen, fosfor, manganez, alüminyum, gümüş, albumin, dekstril, protein, azot ve asitlerden oluşur. Balın kalitesini ise bu %7'lik karışım belirler. Bunun yanı sıra bal içerisinde on beş adet farklı şeker türü tespit edilmiş olup bu şekerlerden bazıları şunlardır: Fruktoz, maltoz, sakkaroz, glikoz, izomaltoz, erloz, kestoz, melezitoz ve rafinozdur. Genel olarak fruktoz şekeri diğerlerinden değişiktir.