{ "title": "100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/100-gr-tavuk-gogsu-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 03:03:08", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri tavuğun but, göğüs olması ile değişecektir. Çünkü derili bir tavuk tükettiğimiz zaman bir de yağda kızartmış isek kalori tavan yapacaktır. Tavuğun but kısmını haşlamış olsak bile kendi yağ oranı yüksek olacaktır. Buda diyet yapanlar, vücut geliştirme yapanlar ya da kalp hastaları için uygun beslenme şekli olmayacaktır. But kısmına nazaran göğüs kısmı daha az yağlıdır ve haşlandığı zaman yağının çoğunu da kaybetmektedir. Tavuğun besin değerlerinin değişmesine bir diğer etken ise tavuğun üretilme şeklidir. Günümüzde çokça duyduğumuz organik tavuk muhabbetinin (Yiyeceklerin çoğunda geçerli tabi) varlığıdır. Doğal yollar ile yollar ile yetişen bir tavuk ile suni olarak yetişen bir tavuğun besin değerleri tabi ki aynı olamayacaktır. Görüldüğü gibi 100 gr tavuk göğsü besin değeri değişmesine etken bazı durumlar söz konusudur.