{ "title": "100 Gr Tavuk Göğsü Besin Değeri", "image": "https://www.besindegerleri.gen.tr/images/100-gr-tavuk-gogsu-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 03:03:08", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "100 gr tavuk göğsü besin değeri, tavuğun çiğ ya da pişmiş olması ya da ne şekilde piştiğine bağlı olarak değişmektedir. Tavuk eti yağ oranı düşük olduğu için özellikle spor yapanların ve diyet yapan kişilerin tercih ettiği bir besin kaynağıdır. Tüketmek istediğimiz tavuğun besin değerleri tavuğun but, göğüs olması ile değişecektir. Çünkü derili bir tavuk tükettiğimiz zaman bir de yağda kızartmış isek kalori tavan yapacaktır. Tavuğun but kısmını haşlamış olsak bile kendi yağ oranı yüksek olacaktır. Buda diyet yapanlar, vücut geliştirme yapanlar ya da kalp hastaları için uygun beslenme şekli olmayacaktır. But kısmına nazaran göğüs kısmı daha az yağlıdır ve haşlandığı zaman yağının çoğunu da kaybetmektedir. Tavuğun besin değerlerinin değişmesine bir diğer etken ise tavuğun üretilme şeklidir. Günümüzde çokça duyduğumuz organik tavuk muhabbetinin (Yiyeceklerin çoğunda geçerli tabi) varlığıdır. Doğal yollar ile yollar ile yetişen bir tavuk ile suni olarak yetişen bir tavuğun besin değerleri tabi ki aynı olamayacaktır. Görüldüğü gibi 100 gr tavuk göğsü besin değeri değişmesine etken bazı durumlar söz konusudur.

100 gr tavuk göğsü besin değeri (Haşlama)
100 gr tavuk göğsü besin değeri (Izgara)
Dikkat ederseniz 100 gr tavuk göğsü besin değer pişme durumuna göre değişim olmuştur. Protein kaslarımızın ayakta durabilmesi için vazgeçilmezdir. Tavuk göğsünün 100 gramında bulunan protein 70 kiloluk bir kişinin günlük protein ihtiyacının %20'lik kısmını karşılamaktadır. Tabi bu ihtiyaç sporcularda iki katına kadar çıkmaktadır. Özellikle kas kütlesi arttırmak isteyenler için. Kolesterol sorunu olanlar ise dikkatli tüketmelidir. İnsanların günlük 200-300 mg kolesterol yiyecekler yolu ile alabilmektedir. 100 gr haşlama tavuğun kolesterol değerine baktığımızda daha güvenli tüketebileceğimiz görülmektedir. Tavukta bulunan potasyum normal kalp atışlarının sağlanabilmesi için önemlidir. Beynin daha iyi çalışmasını sağlar ve yaşlanmasına engel olur. Vücuttan atık maddelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Kan basıncını azaltıp damar yaşlanmasına engel olur. Yetişkinler için günlük potasyum ihtiyacı 2000-3000 mgdır. Vitamin a ihtiyacımızda günlük ortalama 400-600 mg arasındadır. A vitamini göz sağlığını korumak için önemlidir. Ayrıca cilt, saç, dişler ve kemikler içinde önemlidir. A vitamini ayrıca enfeksiyonlara karşıda vücutta koruyucu etki gösterir. Sodyum ise sinir ve kas fonksiyonlarının düzgün çalışmasını ve kandaki pH değerinin korunması açısından çok önemlidir. Ayrıca kalp kasının kasılmasında görevlidir. 100 gr tavuk göğsü besin değeri bu kadar inceledikten sonra geriye afiyet olsun demek kalıyor.
" } ] }